Luisteren naar wat de huid van je vraagt

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Uncategorized

De huid is het grootste orgaan in het menselijk lichaam; het vormt ons lichaam en verbindt/verdedigt de buitenwereld. De huid wordt beïnvloed door het functioneren van alle andere organen en interne/externe veranderingen.

Veranderingen in de omgevingstemperatuur worden beheerd door de huid; door zweten wordt het interne milieu in evenwicht gehouden. Veranderingen in de functionaliteit van interne organen zoals de lever en darmen of hormoonstelsel, genereren veranderingen in de huid, met typische dermatologische manifestaties.

Zelfs onze psychische toestand laat zich zien in de huidfysiologie: “de huid spreekt voor ons en vertelt wat we denken en voelen”. Door de verschillende huidfysiologische variaties maakt de huid de integratie mogelijk tussen de veranderingen van onze interne omgeving en die van de externe omgeving.

Het klimaat, de zon, de seizoenen maar ook de gezondheid van inwendige organen zijn van invloed op veranderingen van de huidfysiologie Dus als we praten over het welzijn van de huid, kunnen we klimaatveranderingen (de externe omgeving), en veranderingen in de werking van de organen (interne omgeving), niet negeren.

Externe omgeving: klimaatverandering, temperatuur, vochtigheid, zonlicht worden beheerd door de huid met aanpassingen aan de huidfysiologie die kunnen bestaan ​​uit: kleine of grote vascularisatie, verhoogde productie van melanine, wijziging van keratinisatie tijden met verdikking of dunner worden van de stratum corneum, klein of groot zweetproductie, kwalitatieve en kwantitatieve veranderingen van de hydrolipidenfilm. Veranderingen die bekend moeten zijn en gepaard moeten gaan met de juiste cosmetische gewoonten, die niet altijd hetzelfde kunnen zijn, maar anders zijn afhankelijk van de omgeving waarin we leven en van onze staat van innerlijke gezondheid.

Net als bij klimaatverandering en de tijdens de vier seizoenen verwisselen we onze kleding. Ook moet de cosmetica verwisseld worden die op de huid wordt aangebracht. Een rijkere crème bij een koud en droog klimaat, een lichtere en vochtinbrengende crème bij een warm en droog klimaat, een lichtere en luchtige crème bijeen warm vochtig klimaat.

Interne omgeving: de huid heeft laesies en verandert in zijn fysiologische toestand, niet alleen in de aanwezigheid van dermatologische pathologieën, maar ook in combinatie met farmacologische therapieën die worden gebruikt in bepaalde medische therapieën (oncologische, conische of auto-immuunziekten).

Wat zijn de belangrijkste remedies voor huidveranderingen?
Veranderingen in de huidfysiologie kunnen worden verholpen in alledaagse cosmetica die specifieke, delicate, niet-schuimende reiniging bevatten en werken op basis van affiniteit, en de toepassing van crèmes die zijn gericht op het opnieuw in evenwicht brengen en herstellen van de huidfuncties.

Bron: https://www.ontherapy.it/blog/news/le-alterazioni-della-fisiologia-cutanea-la-pelle-ci-parla/