Het oncologische dieet | het welzijn van de huid met de juiste voeding

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Uncategorized

We hebben vaker gehoord van een oncologisch dieet, maar wat houdt dat precies in?

Het is een dieet dat wordt aanbevolen door een voedingsdeskundige, die afhankelijk van het type patiënt, een voedingsadvies geeft dat afgestemd is op de individuele behoeften om de meest voorkomende bijwerkingen van antikankertherapieën te bestrijden.

De eetgewoonten zijn erg belangrijk voor het welzijn, zowel in bij gezondheid als ziekte. Een ​​gericht dieet is de oplossing. Sommige voedingsmiddelen zullen tijdens de therapie de bijwerkingen van de behandeling helpen verwerken.

De algemene regel die tijdens de therapeutische therapie geldt, is het volgen van een gezond en correct dieet. Voor de meeste mensen omvat een gezond dieet:

  • Veel fruit, groenten en volkoren brood en ontbijtgranen
  • Lage hoeveelheden vlees en zuivelproducten
  • Verminderde hoeveelheden vet, suiker, alcohol en zout

Als het gaat om oncologische voeding, is het noodzakelijk om het belang van het behoud van kracht, energie-inname en voedingsstoffenbalans niet uit het oog te verliezen. De eerste essentiële regel voor elke patiënt die wordt geconfronteerd met therapieën met een grote impact, zowel vanuit fysiek als psychologisch oogpunt, is proberen een zo normaal mogelijk leven te leiden en een gezond dieet te volgen dat het mogelijk maakt het normale gewicht te behouden. Dit streven is afhankelijk van geslacht, lengte, leeftijd en type kanker en wordt aangegeven door de behandelend arts.

Bron: https://www.ontherapy.it/blog/news/la-dieta-oncologica-benessere-della-pelle-con-la-giusta-alimentazione/